Опис: Желатин - суміш білкових тіл тваринного походження - желеподібна речовина, що утворюється при виварювання у воді сухожиль, зв'язок, кісток і деяких інших тканин, до складу яких входить колаген (білок). Сухий желатин харчовий - безбарвний або світло-жовтий, без смаку і запаху. Молекулярна маса вище 300000; в холодній воді і розбавлених кислотах сильно набухає, але не розчиняється. Набряклий желатин розчиняється при нагріванні, утворюючи розчин, який застигає в холодець.
Застосування:
в медицині як джерело білків для лікування різних порушень харчування;
в фармакології - для виробництва капсул і супозиторіїв;
в харчовій промисловості для виготовлення кондитерських виробів - желе, мармеладу та ін.
Желатин застосовують так само для виробництва морозива для запобігання кристалізації цукру і зменшення згортання білка.