Опис: Декстрин- полісахарид, модифікований крохмаль, одержуваний шляхом термічної обробки кукурудзяного крохмалю.
Зареєстрований в якості харчової добавки Е1400.
Застосування: Кукурудзяний декстрин може використовуватися в якості цукрозамінника в консервуванні, приготуванні домашнього вина, випічки. Завдяки своїй в'язкій консистенції і наявності сприяючих бродінню речовин декстрин можна використовувати у виробництві пива.
Декстрин також використовується в текстильній, взуттєвій, поліграфічної, сірниковій промисловості для приготування клеючих засобів та розчинів (наклеювання етикеток, склеювання пакетів, виготовлення клейкої стрічки, в якості клею для конвертів і марок, при виготовленні тари для харчових продуктів). Застосування декстрину доцільно в ливарному виробництві, для виготовлення скляних волокон, у легкій промисловості (з метою підвищення густоти фарб, у виробництві кераміки, стійкої до води) і т.д.